Braai &BBQ
Grote Braai BBQ met lift; Kamado, Ofyr, Spit zijn inzetbaar per formule
· Deze lekkernijen kunnen als gerechtjes op een bordje of als kookshow aangeboden worden

Feu de Joie staat voor eigentijdse lekkernijen op open vuur. Wij willen u tijdens een kookshow laten genieten van de heerlijkste gerechten bereid op Ofyr, Kamado, Oklahoma Joe Open (lift)grill, spit…..
BBQ compleet: Mogelijk aanbod vlees /vis +/-400 gr. pp. (kies 4 dishes)
Tagliata van Limousin met balsamico, Parmezaan schilfers en olijfolie
Heerlijke 100% dry agerd beefburger
Bouletjes van gehakt op de kamado met spek en laksaus van donker bier.
Ibericoburger
Spare ribs Feu de Joie gemasseerd met huisgemaakte rub en traag gegaard op de kamado
Kippenbout/drumstick Grof gepeperd en gemarineerd in een curry met yoghurt en rode wijnazijn.
BBQ witte pens.
Traditionele Souvlaki van van spiering.
Short rib met red Tennessee saus
Joe’s Picahna met chimichurri
Parelhoen suprême stevig gekruid met verse groene kruiden
Gevulde portobello met verse kaas bieslook en sjalotten
Lamskroon met rub van verse tijm, knoflook en honingraten.
Tommahawk Irish beef in vuur en vlam
Dry Aged cote à l’os (5 weken gerijpt)
Brochette van eendenborst met zwarte peper en sinaasappel
Papillotten van zalm met prei, kerstomaat en Duvel
Gegrilde Dorade royale op de plancha
Gamba’s van de gril met een tappenade van platte peterselie, knof-en bieslook, lange peper.
Brochette van scampi met red chilisaus
Geschroeide Pijlinktvis met kappertjes
Kort gebakken verse tonijn met licht gerookte citroenolie

Buffet - Side bowls
Veldsla en rucola met meerder dressings en gesnipperde lente ui.
Geraspte wortelen met doperwtjes, gekarameliseerde sjalot en een zoet/zure dressing
Groene boontjes met Feta en lichte dressing van witte wijnazijn en olijfolie.
Koolsalade met komijn
Parelcouscous met honingsaus, lente-ui en doperwtjes
Aardappelsalade van krieltjes met kappertjes, zilveruitjes, augurk en groene kruiden, aangemaakt met huisgemaakte mayonaise.
Pastasalade met parmaham, Verse basilicum, kerstomaat en pure olijfolie.
Komkommer met pikant/zure dressing
Witte tuinbonen met munt, Himalayazout en rode wijnazijn en extra vièrge olijfolie
Kleurrijke tomatensalade met ringen van lente-ui
Salade van groene appel, watermeloen, limoen en mini mozzarella

Gegrilde warme groenten (kies 2 warme groenten)
Gril van courgette, aubergine en paprika
Gegrilde maiskolven
Gegrilde asperges (seizoen) op de plancha
Gepofte aardappel met zure room
Aardappel wedges met rozemarijn en knoflook
Gebakken champignons met knoflook en citroenzeste
Gekarameliseerde sjalot
Kort gebakken trostomaatjes
Babyleaf salade kort op de grill (seizoen)

Sauzen & Brood
- Pepersaus (warm)
- Béarnaise
- Kruidenboter
- BBQ sauzen
- Tzatziki
- Huisgemaakte mayonaise
- Tartaar
- Vers brood

Dessert by BAXL!
winnaar “Bake off Vlaanderen” 2022
Basic: Chocolademousse, tiramisu, bavarois, petit fours, vers fruit en sausjes.
Moderne patisserie: Dessertjes, entremets, koeken, taartjes op aanvraag
Spektakel cakes: spektakelstuk speciaal voor de
gelegenheid in overleg.