Braai &BBQ

Grote Braai BBQ met lift; Kamado, Ofyr, Spit zijn inzetbaar per formule

·        Deze lekkernijen kunnen als gerechtjes op een bordje of als kookshow aangeboden worden

 



 

         

    Feu de Joie staat voor eigentijdse lekkernijen op open vuur. Wij willen u tijdens een kookshow laten genieten van de heerlijkste gerechten bereid op Ofyr, Kamado, Oklahoma Joe Open (lift)grill, spit….. 


    BBQ compleet: Mogelijk aanbod vlees /vis +/-400 gr. pp. (kies 4 dishes)

        Tagliata van Limousin met balsamico, Parmezaan schilfers en olijfolie

        Heerlijke 100%  dry agerd beefburger

        Bouletjes van gehakt op de kamado met spek en laksaus van donker bier.

        Ibericoburger

        Spare ribs Feu de Joie gemasseerd met huisgemaakte rub en traag gegaard op de kamado

        Kippenbout/drumstick Grof gepeperd en gemarineerd in een curry met yoghurt en rode wijnazijn.

        BBQ witte pens.

        Traditionele Souvlaki van van spiering.

        Short rib met red Tennessee saus

        Joe’s Picahna  met chimichurri

        Parelhoen suprême stevig gekruid met verse groene kruiden

        Gevulde portobello met verse kaas bieslook en sjalotten

        Lamskroon met rub van verse tijm, knoflook en honingraten.

        Tommahawk Irish beef in vuur en vlam

        Dry Aged cote à l’os (5 weken gerijpt)

        Brochette van eendenborst met zwarte peper en sinaasappel

        Papillotten van zalm met prei, kerstomaat en Duvel

        Gegrilde Dorade royale op de plancha

        Gamba’s van de gril met een tappenade van platte peterselie, knof-en bieslook, lange peper.

        Brochette van scampi met red chilisaus

        Geschroeide Pijlinktvis met kappertjes

        Kort gebakken verse tonijn met licht gerookte citroenolie



Buffet - Side bowls

Veldsla en rucola met meerder dressings en gesnipperde lente ui.

Geraspte wortelen met doperwtjes, gekarameliseerde sjalot en een zoet/zure dressing

Groene boontjes met Feta en lichte dressing van witte wijnazijn en olijfolie.

Koolsalade met komijn

Parelcouscous met honingsaus, lente-ui en doperwtjes

Aardappelsalade van krieltjes met kappertjes, zilveruitjes, augurk en groene kruiden, aangemaakt met huisgemaakte mayonaise.

Pastasalade met parmaham, Verse basilicum, kerstomaat en pure olijfolie.

Komkommer met pikant/zure dressing

Witte tuinbonen met munt, Himalayazout en rode wijnazijn en extra vièrge olijfolie

Kleurrijke tomatensalade met ringen van lente-ui

Salade van groene appel, watermeloen, limoen en mini mozzarella


 

Gegrilde warme groenten (kies 2 warme groenten)

Gril van courgette, aubergine en paprika

Gegrilde maiskolven

Gegrilde asperges (seizoen) op de plancha

Gepofte aardappel met zure room

Aardappel wedges met rozemarijn en knoflook

Gebakken champignons met knoflook en citroenzeste

Gekarameliseerde sjalot

Kort gebakken trostomaatjes

Babyleaf salade kort op de grill (seizoen)

 


Sauzen & Brood

  • Pepersaus (warm)
  • Béarnaise
  • Kruidenboter
  • BBQ sauzen
  • Tzatziki
  • Huisgemaakte mayonaise
  • Tartaar
  • Vers brood


 Dessert by BAXL!

winnaar “Bake off Vlaanderen” 2022

BasicChocolademousse, tiramisu, bavarois, petit fours, vers fruit en sausjes.

Moderne patisserie: Dessertjes, entremets, koeken, taartjes op aanvraag

Spektakel cakes: spektakelstuk speciaal voor de gelegenheid in overleg.